Ugrás a tartalomra

Könnyebb lesz, ha átlépjük a 2 és félmilliót

2021.05.15
09:29
2021.05.15
11:52
Forrás
Szerbiai RTV
Amennyiben eléri a 2,5 milliót a mindkét dózissal beoltottak száma, jobb lesz a járványügyi helyzet, amikor pedig átlépi a 2,8 milliót ez a szám, akkor már közel állunk majd a teljes biztonsághoz - jelentette ki a szerb elnök.

Péntek este a Prva TV műsorában Aleksandar Vučić elmondta, novembertől már az újabb oltási folyamatra kell majd koncentrálni. Szavai szerint a folyamatos immunizáció tulajdonképpen a gazdasági növekedést jelenti.

Több mint 1 700 000-en már mindkét koronavírus elleni oltóanyagot felvették Szerbiában.

Nebojša Stefanović jelenlegi szerb védelmi miniszter, és a Szerb Haladó Párt alelnöke feltételezett szervezett bűnözői szervekhez való kötődése kapcsán Vučić azt mondta, nincs információja arról, hogy Stefanović részt vett volna ilyesmiben. Arra a kérdésre, hogy Stefanović marad-e a pártban az elkövetkező időszakban, Vučić azt válaszolta, hogy ez csak tőle függ. Leszögezte, eszébe sem jutna hajtóvadászatot folytatni valaki ellen a párton belül, mindenkire ugyanazon szabályok érvényesek - szögezte le a szerb államfő, és a Szerb Haladó Párt elnöke.

beoltott
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.