Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Könnygázzal oszlatták a tömeget Kosovska Mitrovica északi részén

2021.10.13
11:26
2021.10.13
13:45
Forrás
Szerbiai RTV, B92
Feszültség alakult ki Kosovska Mitrovica északi részén. A lakosság és a koszovói rendőrség között összetűzés történt.

A zavargások azután kezdődtek, hogy a koszovói rendőrség gazdasági és vámügyi bűncselekményekkel foglalkozó részlege több boltot is bezárt Kosovska Mitrovica északi részén és a környező településeken. A többségében szerbek lakta városrészben az emberek elégedetlenek voltak a koszovói rendőrség intézkedéseivel, ezért járműveikkel eltorlaszolták a környező utcákat és több százan utcára vonultak tiltakozni. A koszovói rendőrség könnygázt vetett be a tömeg szétoszlatására. Közleményük szerint a kora reggeli órákban indítottak akciót, különös tekintettel a csempészek felderítésére Pristina, Peć, valamint Kosovska Mitrovica déli és északi részén. Kiemelik, hogy az eljárás során magánlakásokban, üzlethelyiségekben és raktárakban nagy mennyiségű árut foglaltak le. A helyiek a Szerbiai RTV-nek elmondták, a civil ruhás nyomozók, fegyveres egyenruhás kísérettel behatoltak a raktárakba, boltokba, gyógyszertárakba, előtte pedig nem egyeztettek a város északi részét ellenőrző rendőrökkel.

Koszovó
zavargás

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.