Ugrás a tartalomra

Kordonokat ragadtak magukhoz a tüntetők Belgrádban

2019.04.06
20:01
2019.04.06
20:49
Forrás
Szerbiai RTV, N1, Pink
Belgrádban tizennyolcadszor is utcára vonultak az 1 az 5 millióból elnevezésű demonstráció tagjai. A résztvevők a kormányépület előtt gyülekeztek, majd innen indultak tiltakozó sétájukra.

Fotó: Tanjug/Filip Krainčanić

A híresztelések szerint az eredeti útvonalban szerepelt volna a Pink Televízió épülete is, ám Branislav Lečić színész, a Demokrata Párt tagja mindezt cáfolta, és nem is mentek el a médiaházhoz. Branislav Lečić azt üzente Željko Mitrovićnak, a Pink tulajdonosának, hogy jól felültették, nem is terveztek a Pinkhez menni.

Željko Mitrović közben egész napos bulit rendezett televíziója székházánál, ő maga volt a DJ. Így várta a tüntetőket, akik végül nem jöttek.

Korábban a Szövetség Szerbiáért vezetői a Pink székházánál egy koszorút helyeztek el a meggyilkolt Oliver Ivanović fényképével és azzal az üzenettel, hogy ki fog derülni, ki ölte meg.

A tüntetők a szerb főváros központjában építési kordonokat ragadtak magukhoz és a városi képviselő-testület épületéhez indultak. A belvárosi építkezésen károkat okoztak – hangzott el a Pink TV élő műsorában.

A tiltakozáshoz olyan diákok is csatlakoztak, akik a tiltakozó sétára Új-Belgrád diákváros részéből indultak. Nekik Lečić azt üzente, fontos, hogy a fiatalok felébredjenek, harcoljanak és megtalálják a helyüket. A tüntetők egyébként december 8-án vonultak utcára először. Követeléseik között szerepel a tisztességes és szabad választás megtartása, a szabad média, az államvezetés leváltása, valamint Oliver Ivanović, a Szabadság, Demokrácia, Igazság elnevezésű polgári kezdeményezés vezetőjének meggyilkolásának feltárása.

tüntetés
Belgrád

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.