Ugrás a tartalomra

A kormány kinevezte az államtitkárokat

2016-09-15
11:35
A Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség közötti koalíciós megállapodásnak megfelelően a kormány kinevezte a VMSZ által delegált államtitkárokat
A Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség közötti koalíciós megállapodásnak megfelelően a kormány kinevezte a VMSZ által delegált államtitkárokat. Így Kern Imre ezek után is az építési, közlekedési és infrastrukturális minisztériumban folytatja államtitkári feladatait, Viczkó Ferenc az egészségügyi minisztériumban, Juhász Attila pedig a mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztériumban lesz ezek után is államtitkár. A VMSZ ettől a mandátumtól az oktatási, tudományügyi és technológiai fejlesztési minisztériumban Vicsek Annamáriát jelölte, aki előző mandátumában parlamenti képviselőként foglalkozott többek között a kisebbség és az oktatás helyzetével. Most a minisztérium államtitkáraként folytatja a munkáját. Az államtitkárok kinevezéséről a kormány szeptember 13-án hozta meg a döntését, amely a Hivatalos Közlönyben való közzététel után válik hivatalossá. (Magyar Szó)

A VMSZ-nek négy államtitkára lesz az új összetételű szerb kormányban (videó)

2016.09.14.

Négy szakpolitikust delegál az új összetételű szerb kormányba a Vajdasági Magyar Szövetség. Kinevezésüket követően Juhász Attila a mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztériumban, dr. Vickó Ferenc az egészségügyi minisztériumban, Kern Imre pedig az építési, közlekedési és infrastrukturális minisztériumban folytatja munkáját államtitkári pozícióban. A VMSZ mostantól az oktatási minisztériumban is képviselteti magát, az államtitkári feladatokat itt Vicsek Annamária látja majd el, aki az elmúlt két évben köztársasági parlamenti képviselőként is főleg az oktatást érintő kérdésekkel foglalkozott.  Vicsek Annamária, oktatási államtitkár (VMSZ): „Az egyik nagyon fontos feladatom, hogy a külföldön megszerzett felsőoktatási diplomák honosítása most már tényleg könnyen és jó úton haladjon. A másik a szerbnek, mint nem anyanyelv oktatásának a megreformálása, ami szintén elindult az elmúlt mandátumban és jó úton halad. Ezt a folyamatot be kell fejezni, hogy 2017-es tanévtől valójában beindulhasson az új tanterv szerint ennek a tantárgynak a tanítása. Nem utolsó sorban pedig az egyik legfontosabb feladatom a kis létszámú osztályokért való küzdelem lesz a továbbiakban is. Ez most egy kicsit más feladatkör, ugyanakkor a vajdasági magyarság szempontjából borzasztóan fontos.”
Kern Imre
Vicsek Annamária
dr. Vickó Ferenc
Juhász Attila

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.