Ugrás a tartalomra
Facebook/Dr. Pásztor Bálint

A kormány támogatja a VMSZ három módosító indítványát

2021.09.14
14:36
2021.09.14
18:19
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
A tárgyalások és a parlamenti felszólalás eredményeként a szerb kormány támogatja a VMSZ mindhárom módosítási indítványát, így azok a szerb nyelv közéletben történő használatáról és a cirill írásmód megóvásáról szóló törvényjavaslat részévé váltak.

Ezt írta Facebook oldalán Dr. Pásztor Bálint. Mint korábban megosztotta, a Vajdasági Magyar Szövetség álláspontja szerint a szerbek úgy használják nyelvüket, ahogy jónak látják, de a kisebbségi nyelvhasználat nem szenvedhet kárt! A módosítási indítványaik lényege, hogy a szerb nyelv esetében a kötelező cirill írásmód nincs hatással a nemzeti kisebbségek nyelvének és írásmódjának hivatalos használatára. Emellett az esetleges adókedvezményeket nem csak a cirill írásmódot használó cégek vehetik igénybe, hanem a nemzeti kisebbségek nyelvét és írásmódját használó gazdasági társaságok is, továbbá a nemzeti kisebbségek rendezvényeinek logója anyanyelvű, nem pedig cirill betűs - olvasható Dr. Pásztor Bálint korábbi Facebook bejegyzésében.

VMSZ
Dr. Pásztor Bálint

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.