Ugrás a tartalomra

Kormányalakítás a kisebbségi pártokkal?

2020-08-04
12:00
2020-08-04
21:38
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerb Haladó Pártnak a kisebbségi pártokkal kellene kormányt alakítania – jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök kedden a Pink Televízióban.

Mint mondta, az SZHP elnökségi ülésén ő arra szavazott, hogy a Szerb Haladó Párt ne a többi szerb párttal, hanem a nemzeti közösségekkel együtt alakítson kormányt, a kabinet munkája így lehetne a leghatékonyabb. Kiemelte azt is, hogy két jelölt van a kormányfői posztra, az egyik ő, a másikat viszont nem kívánta megnevezni, ám annyit elmondott, hogy ha nem őt választják, ő mindenképpen támogatni fogja a másik jelöltet, aki szintén alkalmas lenne a miniszterelnöki poszt betöltésére. A kormány megalakítására az alkotmány értelmében még 89 nap áll a pártok rendelkezésére, mindenekelőtt azonban az államfőnek kell felkérnie a választások győztesét, azaz a Szerb Haladó Pártot kormányalakításra.

kormány
kormányalakítás
SZHP
kisebbségi pártok
Ana Brnabić
miniszterelnök
kormányfő

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.