Ugrás a tartalomra

Kormányalakítás a kisebbségi pártokkal?

2020.08.04
12:00
2020.08.04
21:38
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerb Haladó Pártnak a kisebbségi pártokkal kellene kormányt alakítania – jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök kedden a Pink Televízióban.

Mint mondta, az SZHP elnökségi ülésén ő arra szavazott, hogy a Szerb Haladó Párt ne a többi szerb párttal, hanem a nemzeti közösségekkel együtt alakítson kormányt, a kabinet munkája így lehetne a leghatékonyabb. Kiemelte azt is, hogy két jelölt van a kormányfői posztra, az egyik ő, a másikat viszont nem kívánta megnevezni, ám annyit elmondott, hogy ha nem őt választják, ő mindenképpen támogatni fogja a másik jelöltet, aki szintén alkalmas lenne a miniszterelnöki poszt betöltésére. A kormány megalakítására az alkotmány értelmében még 89 nap áll a pártok rendelkezésére, mindenekelőtt azonban az államfőnek kell felkérnie a választások győztesét, azaz a Szerb Haladó Pártot kormányalakításra.

kormány
kormányalakítás
SZHP
kisebbségi pártok
Ana Brnabić
miniszterelnök
kormányfő

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.