Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Kormányalakítás vagy előre hozott választás? - közel a határidő

2022.10.11
21:10
2022.10.11
21:35
Forrás
Pannon RTV
Több mint hat hónappal a szerbiai választások után sincs kormánya az országnak. A parlament az alkotmányos határidő utolsó pillanatában alakult meg, és úgy tűnik, a kormány is csak az utolsó pillanatban áll össze.

Ha október 30-ig nem lesz meg az új kabinet, ismét előrehozott választást kell tartani.

A választások napjától a hivatalos és végleges eredmények kihirdetéséig három hónapra volt szükség. Aztán a politikusok ismét csak kihasználták az alkotmányban garantált maximális időkorlátot, és csak augusztus első napján alakult meg a parlament. Az sem volt egyszerű menet, emlékeztetőül: két napon át éjszakába nyúlóan ülésezett a törvényhozás.

Akkor azt ígérték, rekordidőn belül megalakul a kormány, nem lesz szükség az alkotmányban rögzített 90 napra. Ezután ismét eltelt majdnem egy hónap, mire kiderült, Ana Brnabić ülhet ismét a miniszterelnöki székbe. Augusztus 27-e óta semmilyen más információ nem látott napvilágot.
 

A megbízott miniszterelnök szerint vannak most fontosabb dolgok is a kormányalakításnál, és az ügyvivő kormány is ugyanolyan jól el tudja látni a feladatát, mint majd az új kormány. Idő pedig még van. Igen, van idő, egészen pontosan október 30-án jár le a kormányalak.

kormány
Ana Brnabić
kormányalakítás

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű