Ugrás a tartalomra
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Kormánydöntés: Továbbra is tilos a gázolaj kivitele

2022.08.18
16:37
2022.08.18
16:42
Forrás
Szerbiai RTV
Az Első fizetésem programban résztvevő fiatalok bérkiegészítését megemelték.
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Még egy héttel meghosszabbította a szerb kormány a gázolaj kivitelének tilalmát. A lépéssel a döntéshozók a remények szerint meggátolják az üzemanyag kritikus hiányának kialakulást a világot sújtó energiaválság közepette, ami komoly következményekkel bírna Szerbia gazdaságára és polgáraira nézve. A kormányülésen döntés született az Első fizetésem elnevezésű, munkanélküli fiatalok foglalkoztatásának ösztönzésére hirdetett program kiterjesztésére is. Eszerint a középiskolai végzettséggel rendelkező fiatalok az eddig 22 ezer dinár helyett 25 ezer dináros fizetéskiegészítést kapnak. Felsőoktatási diplomával rendelkező társaik esetében ez az összeg 25 ezerről 30 ezerre növekszik.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr
kormány
gázolaj
kiviteli tilalom
Első fizetésem

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.