Ugrás a tartalomra

Kormánydöntés: Továbbra is tilos a gázolaj kivitele

2022.08.18
16:37
2022.08.18
16:42
Forrás
Szerbiai RTV
Az Első fizetésem programban résztvevő fiatalok bérkiegészítését megemelték.

Még egy héttel meghosszabbította a szerb kormány a gázolaj kivitelének tilalmát. A lépéssel a döntéshozók a remények szerint meggátolják az üzemanyag kritikus hiányának kialakulást a világot sújtó energiaválság közepette, ami komoly következményekkel bírna Szerbia gazdaságára és polgáraira nézve. A kormányülésen döntés született az Első fizetésem elnevezésű, munkanélküli fiatalok foglalkoztatásának ösztönzésére hirdetett program kiterjesztésére is. Eszerint a középiskolai végzettséggel rendelkező fiatalok az eddig 22 ezer dinár helyett 25 ezer dináros fizetéskiegészítést kapnak. Felsőoktatási diplomával rendelkező társaik esetében ez az összeg 25 ezerről 30 ezerre növekszik.

kormány
gázolaj
kiviteli tilalom
Első fizetésem

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.