Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Kormányellenes tüntető sétát szerveztek Szabadkán

2019.02.08
18:48
2019.02.08
21:09
Forrás
Pannon RTV
Kormányellenes tüntető sétát szerveztek Szabadkán. Az #1az5millióból elnevezésű demonstráció résztvevői végigvonultak a város több pontján. A forgalmat egyes helyeken a rendőrség irányította.

A Jadran épülete előtt gyülekeztek a kormány ellen tüntetők péntek este Szabadkán.

Pannon RTV/Molnár Edvárd, Osztrogonác Andor

Az #1az5millióból elnevezésű demonstráció résztvevői zászlókat lengettek és sípoltak. Volt, aki sárga fényvisszaverő mellényt viselt.

Pannon RTV/Molnár Edvárd, Osztrogonác Andor

A kormányellenes séta résztvevőit az esemény kezdeményezője, Gyulai Zsolt, a volt Klein House üzemeltetője köszöntötte. A szabadkai tüntetés egyik szervezőjeként helyi szinten szeretne változásokat elérni.

Gyulai Zsolt, a tüntetés egyik szervezője: „Azt szeretném, hogy megváltozzon a város közhangulata, ami hónapról hónapra egyre rosszabb. Az elmúlt húsz évben nem volt ilyen rossz városvezetésünk. Tehát ez a gyűlöletszítás, ami folyik az emberek között, amiben a média óriási szerepet játszik, tehát a szerb média, amit teljes egészében átvett a szerb hatalom. Igazából nekünk a legnagyobb célunk a kultúra és a média megtisztítása.” 

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Felszólalt Vuk Velebit belgrádi egyetemista, Hajdú Tamás színész és a francia származású Pablo Dominguez antropológus is.

A tömeg ezután elindult a Zsinagóga tér felé. A demonstrálók a Petőfi Sándor utcán vonultak a Fasizmus Áldozatainak terére, majd a Matko Vuković utcán át érkeztek a Strossmayer utcára, ahonnan a Szabadság térre mentek. Többen füttyszóval tiltakoztak. A város több pontján is a rendőrség felügyelte a forgalmat.

Pannon RTV/Molnár Edvárd, Osztrogonác Andor

Péntek este Szerbia több városában is tüntettek. A szabadkai demonstráció szervezői elmondták, a jövő héten folytatják a tiltakozást.

Szabadka
tüntető séta
kormányellenes
1 az 5 millióból

Most

Népszerű