Ugrás a tartalomra

A kormányzó konzervatívok nyerték az ausztrál választásokat

2019.05.19
01:18
2024.03.19
08:46
Forrás
VajdaságMA/MTI
Az előzetes várakozásokkal szemben a Scott Morrison vezette kormányzó konzervatív pártszövetség nyerte meg Ausztráliában a szombati parlamenti választásokat.

A szavazatok többségének ismeretében közölt részeredmények szerint a szavazatok több mint 70 százalékos feldolgozottsága mellett a kormányzó konzervatívok 74 mandátumot szerezhettek a 151 tagú parlamentben, míg a Munkáspárt csak 65 képviselői helyhez juthatott, miközben a szoros verseny miatt 12 mandátum sorsa még bizonytalan – jelentette az ABC műsorszolgáltató.

Többségi kormány megalakításához 76 parlamenti mandátum szükséges, így nem kizárt, hogy a liberális-konzervatív pártszövetség újra kisebbségi kormányzásra kényszerül majd.

Ausztrália
választás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.