Ugrás a tartalomra
Koszovó zászlaja
Pixabay

Korrupció miatt elítélt személyt neveztek ki alkotmánybírónak Koszovón

2018-08-10
11:27
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Radomir Labant mint a szerbiai vámhivatal illetékesét 2011-ben hat év börtönbüntetésre ítélték Szerbiában.

A büntetése közel felét a vizsgálati fogság alatt letöltötte, de az ítélethirdetés után a maradék három éves börtönbüntetés elől Koszovóra szökött. Hashim Thaci csütörtökön nevezte ki az öt új alkotmánybírót, akik a koszovói elnök jelenlétében le is tették az esküjüket. Radomir Labant a koszovói Szerb Lista javasolta az alkotmánybírói posztra. A bírákat titkos szavazással választotta meg a koszovói parlament. Laban ellen a kraljevói bíróság tavaly elfogatóparancsot adott ki, így az Interpol vörös körözési listájára is felkerült.

Koszovó

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.