Ugrás a tartalomra
Koszovó zászlaja
Pixabay

Korrupció miatt elítélt személyt neveztek ki alkotmánybírónak Koszovón

2018-08-10
11:27
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Radomir Labant mint a szerbiai vámhivatal illetékesét 2011-ben hat év börtönbüntetésre ítélték Szerbiában.

A büntetése közel felét a vizsgálati fogság alatt letöltötte, de az ítélethirdetés után a maradék három éves börtönbüntetés elől Koszovóra szökött. Hashim Thaci csütörtökön nevezte ki az öt új alkotmánybírót, akik a koszovói elnök jelenlétében le is tették az esküjüket. Radomir Labant a koszovói Szerb Lista javasolta az alkotmánybírói posztra. A bírákat titkos szavazással választotta meg a koszovói parlament. Laban ellen a kraljevói bíróság tavaly elfogatóparancsot adott ki, így az Interpol vörös körözési listájára is felkerült.

Koszovó

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.