Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Korrupcióellenes tanács: változtatni kell a kisajátítási törvény módosítási javaslatán

2021.12.07
09:58
Forrás
Pannon RTV
A módosítási javaslat több olyan megoldást tartalmaz, amely Szerbia polgárainak a kárára van, és alapjában megváltoztatja a kisajátítási törvényt – áll a szerb kormány testületének internetes oldalán megjelentetett közleményben.

A szerb kormány korrupcióellenes tanácsa a kisajátítási törvény módosítási javaslatának átdolgozását kéri. A módosítási javaslat több olyan megoldást tartalmaz, amely Szerbia polgárainak a kárára van, és alapjában megváltoztatja a kisajátítási törvényt – áll a testület internetes oldalán megjelentetett közleményben. A tanács véleménye szerint a parlament által elfogadott törvénymódosítási javaslat megváltoztatja a kisajátítás koncepcióját, és precíz magyarázat nélkül újradefiniálja a közérdek fogalmát. Ezzel pedig egy olyan társadalomban, ahol a intézmények nem teljes kapacitással dolgoznak, és az államközi szerződések is sokszor titkosak, fennáll a korrupció lehetősége. Hozzáteszik, hogy nem látják annak okát, hogy egy ilyen jelentőségű változtatásról gyorsított eljárásban kelljen dönteni. A közlemény egy javaslatot is tartalmaz, amelyben azt írják, hogy a kisajátításra vonatkozó törvénymódosítási javaslatot az indoklással együtt vissza kell küldeni a szerb parlament elé, és a következő ülésen újra szavazni kellene az említett dokumentumról, vagyis annak elutasításáról.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.