Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

A kostolaci hőerőműbe látogatott Aleksandar Vučić

2021.12.19
14:44
2021.12.19
16:54
Forrás
Pannon RTV
A szerb elnök a helyszínen köszönetet mondott a bányászoknak, amiért még ünnepnapon is dolgoznak, hogy legyen áram Szerbiában.

Hozzátette, minden embernek és a gyáraknak is lesz elegendő villamos energiája a következő időszakban. Vučić kitért továbbá a fizetésemelések kérdéskörére is. Január elsejétől nyolc százalékkal növekszik az egészségügyi dolgozók, a katonaság és a szociális munkások bére - jelentette be. Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy kevesebb egészségügyi dolgozó hagyja el az országot, az elmúlt három évben 3807 fiatal orvost, ápolót és technikust alkalmaztak.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A 2011 és 2021 közötti időszakhoz viszonyítva az egészségügyi nővérek január elsejétől 85 százalékkal többet keresnek majd, ez 2021 októberéig 71,2 százalék volt az ápolónők esetében, akik a legtöbbet dolgoztak és teljesítettek. A szakorvosoknak 604 euróról 946 euróra növekedett a bérük, ez most 1050 vagy 1055 euróra emelkedik. Csak, hogy érzékeltessem a különbséget. Tehát január elsejétől az ápolók 85 százalékkal magasabb fizetést kapnak, mint korábban, a szakorvosoknak pedig 68 százalékkal lesz magasabb a fizetése, euróban számolva.”

Aleksandar Vučić
Szerbia
fizetés
áram

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.