Ugrás a tartalomra

Köszönetet mondott Fremond Árpád a szavazóknak

2020.06.29
17:22
2020.06.29
21:20
Forrás
Pannon RTV
19 képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetség listájának a következő években a topolyai Községi Képviselő-testületben - mondta el mai sajtótájékoztatóján Fremond Árpád.

A VMSZ Topolya Községi Szervezetének elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki rájuk voksolt. A polgármester személyét azonban egyelőre nem tudni, egyeztetéseken fognak dönteni arról, ki lesz a község első embere a következő négy évben.

Topolya községben a szavazásra jogosult polgárok több mint 51 százaléka járult az urnák elé június 21-én, és ez is azt mutatja, hogy fontosnak érezték azt, hogy szavazzanak - mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Fremond Árpád. A VMSZ alelnöke és a párt topolyai községi szervezetének elnöke hozzátette, a Vajdasági Magyar Szövetség listájára a választáson résztvevők több mint 51 százaléka voksolt. Ezen a listán a VMSZ mellett más pártok és civil szervezetek is képviseltették magukat: „A Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt is adott jelölteket erre a listára, illetve szerepeltek olyan civilek is a listán, akik be fognak kerülni a képviselő-testületbe, és akik egyetlen egy pártnak sem a tagjai. Ez azt jelenti, hogy a 35 tagú képviselő-testületbe ennek a listának összesen 19 képviselője lesz az elkövetkezendő időszakban.”

A Szerb Haladó Párt 13 mandátumot szerzett, ezenkívül két szocialista és egy radikális képviselő alkotja majd a testületet. A VMSZ Topolya Községi Szervezetének elnöke azt mondta, azokkal szeretnék folytatni az együttműködést, akikkel eddig is együtt dolgoztak, hiszen a közös munka eredményes volt. Fremond Árpád hozzátette, nagyon sok kérdés érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy ki lesz majd a községi elnök, erre azonban még nem tudnak válaszolni. Mint mondta, a következő időszakban konzultációkat folytatnak majd erről: „Függetlenül attól, hogy ki lesz a községnek az elnöke, ki lesz a község polgármestere, a munka ugyanúgy fog folytatódni, és ugyanazzal a lendülettel, hévvel fogunk dolgozni a projektek megvalósításán, mint ahogy tettük azt az elmúlt időszakban.”

Fremond Árpád arról is beszélt, hogy a listájuknak nem csak magyarok szavaztak bizalmat, és köszönetet mondott mindenkinek, aki rájuk adta a voksát. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy szerdán, július elsején, három választóhelyen ismétlik meg a választást tartományi és köztársasági szinten Topolya községben, és arra kérte az érintetteket, menjenek el szavazni.

Fremond Árpád
Topolya
Választások 2020
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

Népszerű