Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Koszorúzott a Magyar Mozgalom

2019-10-23
15:33
2019-10-23
18:32
Forrás
Pannon RTV
A palicsi Nagyparkban az '56-os emlékműnél koszorúzott a Magyar Mozgalom a forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából.

Az ünneppel kapcsolatban világosan kell látni azt, hogy 1956 már egy olyan időszaka a történelem fejlődésének, amikor a nemzet különböző részei, különböző országokban élnek, különböző személyes tapasztalatokkal - mondta Józsa László. Az MM elnökségi tagja hozzátette, van egy nagyon fontos közös vonulata a közgondolkodásnak, mégpedig az, hogy 1956 képezte az első szakítási kísérletet a sztálinista típusú kommunizmussal. Ennek az értékét a mai fiatal generációk nem olyan mértékben érzik és élik át, mint ahogy azt szüleink nagyszüleink tették - tette hozzá.

Józsa László hangsúlyozta, az első nyilvános, harsány és világos reakciót pontosan 1956. október 23-án kezdte megadni a magyar nép. Ezek nagyon fontos gondolatok, és mindenkinek azt tudnám javasolni, hogy mélyedjen el azokban a társadalmi és történelmi premisszáknak a tanulmányozásában, amelyek 1956 októberéig elvezettek Magyarországon.

56
koszorúzás
Magyar Mozgalom
Palics

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.