Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Koszorúzott a Magyar Mozgalom

2019-10-23
15:33
2020-02-25
07:50
Forrás
Pannon RTV
A palicsi Nagyparkban az '56-os emlékműnél koszorúzott a Magyar Mozgalom a forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából.

Az ünneppel kapcsolatban világosan kell látni azt, hogy 1956 már egy olyan időszaka a történelem fejlődésének, amikor a nemzet különböző részei, különböző országokban élnek, különböző személyes tapasztalatokkal - mondta Józsa László. Az MM elnökségi tagja hozzátette, van egy nagyon fontos közös vonulata a közgondolkodásnak, mégpedig az, hogy 1956 képezte az első szakítási kísérletet a sztálinista típusú kommunizmussal. Ennek az értékét a mai fiatal generációk nem olyan mértékben érzik és élik át, mint ahogy azt szüleink nagyszüleink tették - tette hozzá.

Józsa László hangsúlyozta, az első nyilvános, harsány és világos reakciót pontosan 1956. október 23-án kezdte megadni a magyar nép. Ezek nagyon fontos gondolatok, és mindenkinek azt tudnám javasolni, hogy mélyedjen el azokban a társadalmi és történelmi premisszáknak a tanulmányozásában, amelyek 1956 októberéig elvezettek Magyarországon.

koszorúzás
Magyar Mozgalom
Palics
1956-os magyar forradalom és szabadságharc

Most

19:02, Frissítve: 19:31

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.