Ugrás a tartalomra

Koszovó is csatlakozna a Berlini folyamat megállapodásaihoz

2023.02.08
14:45
Forrás
Tanjug
Prištinában, az úgynevezett koszovói kormány mai ülésén elfogadott három olyan megállapodást, amelyet a Berlini folyamat keretében láttak elő.

Az egyik megállapodás szerint Szerbia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Albánia polgárai csupán személyigazolvány felmutatásával is beléphetnek egymás országaiba. A többi megállapodás a diplomák és a szakképesítések egymás közötti elismerésére vonatkozik.

Tavaly november 3-án írták alá ezeket a megállapodásokat a nyugat-balkáni régió országai, német kezdeményezésre, a Berlini folyamat részeként. Most az úgynevezett koszovói kormány is csatlakozna a három megállapodáshoz, de ezt még a parlamentjüknek jóvá kell hagynia.

Berlini Folyamat
Koszovó
megállapodás

Most

13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű