Ugrás a tartalomra

Koszovó is csatlakozna a Berlini folyamat megállapodásaihoz

2023.02.08
14:45
Forrás
Tanjug
Prištinában, az úgynevezett koszovói kormány mai ülésén elfogadott három olyan megállapodást, amelyet a Berlini folyamat keretében láttak elő.

Az egyik megállapodás szerint Szerbia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Albánia polgárai csupán személyigazolvány felmutatásával is beléphetnek egymás országaiba. A többi megállapodás a diplomák és a szakképesítések egymás közötti elismerésére vonatkozik.

Tavaly november 3-án írták alá ezeket a megállapodásokat a nyugat-balkáni régió országai, német kezdeményezésre, a Berlini folyamat részeként. Most az úgynevezett koszovói kormány is csatlakozna a három megállapodáshoz, de ezt még a parlamentjüknek jóvá kell hagynia.

Berlini Folyamat
Koszovó
megállapodás

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.