Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

„Koszovó egyelőre nem vezet be újabb intézkedéseket Szerbia ellen”

2018-12-11
17:36
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Koszovó egyelőre nem vezet be újabb intézkedéseket Szerbia ellen - nyilatkozta Ramush Haradinaj a koszovói kormány mai ülése után.

A Szerbiai Rádió és Televízió közlése szerint a koszovói miniszterelnök hozzátette, csak abban az esetben vezetnek be újabb intézkedéseket, amennyiben Belgrád nyomás alá helyezi Pristinát. Haradinaj szerint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd Federica Mogherini miatt futott zátonyra. A koszovói miniszterelnök elmondta, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője miatt kezdtek el a tárgyalások alatt területcseréről és a határok átrajzolásáról beszélni, ami elfogadhatatlan Pristina számára. A szerbiai és bosznia-hercegovinai termékekre még novemberben vetett ki száz százalékos vámot a pristinai vezetés. A szerb elnök és a kormány ezt elítélte és azt követelte, hogy vonja azt vissza a koszovói kormány. Ugyanígy nyilatkozott a nemzetközi közösség is. Haradinaj ugyanakkor többször megismételte: a vámok addig maradnak, amíg Szerbia el nem ismeri déli tartománya függetlenségét.

Szerbia
Koszovó
Ramush Haradinaj

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.