Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

„Koszovó egyelőre nem vezet be újabb intézkedéseket Szerbia ellen”

2018-12-11
17:36
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Koszovó egyelőre nem vezet be újabb intézkedéseket Szerbia ellen - nyilatkozta Ramush Haradinaj a koszovói kormány mai ülése után.

A Szerbiai Rádió és Televízió közlése szerint a koszovói miniszterelnök hozzátette, csak abban az esetben vezetnek be újabb intézkedéseket, amennyiben Belgrád nyomás alá helyezi Pristinát. Haradinaj szerint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd Federica Mogherini miatt futott zátonyra. A koszovói miniszterelnök elmondta, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője miatt kezdtek el a tárgyalások alatt területcseréről és a határok átrajzolásáról beszélni, ami elfogadhatatlan Pristina számára. A szerbiai és bosznia-hercegovinai termékekre még novemberben vetett ki száz százalékos vámot a pristinai vezetés. A szerb elnök és a kormány ezt elítélte és azt követelte, hogy vonja azt vissza a koszovói kormány. Ugyanígy nyilatkozott a nemzetközi közösség is. Haradinaj ugyanakkor többször megismételte: a vámok addig maradnak, amíg Szerbia el nem ismeri déli tartománya függetlenségét.

Szerbia
Koszovó
Ramush Haradinaj

Most

22:00

Tragédiák a túlzsúfolt Mount Everesten

Három indiai hegymászó halt meg a Mount Everesten (Csomolungma) az elmúlt napokban, és ezzel hétre emelkedett az idei, tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma – közölték a nepáli hatóságok.
20:09, Frissítve: 20:18

Az egész világon felborult az időjárás

Kettéhasadt Chilében a hatalmas Dél-patagóniai jégmező - a tudósok szerint ez arra figyelmeztet, hogy a klímaváltozás hatása még a korábbi feltételezésekhez képest is sokkal súlyosabb.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.