Ugrás a tartalomra

Koszovó nem felügyelheti a tartomány északi területén az energiaellátást

2018.11.10
15:49
2024.03.19
08:43
Forrás
Tanjug
Sokat hozó kis győzelem - így nyilatkozott Aleksandar Vučić államfő a Pešter-fennsíkon zajló hadgyakorlaton. Ezzel az Európai Villamosenergia-átviteli Hálózatnál született döntésre utalt.

Ezen a szavazáson döntöttek arról, hogy Koszovó nem felügyelheti a tartomány északi területei felett az energiaellátást. A szerb államfő külön megköszönte a macedónok és a montenegróiak segítségét, továbbá megköszönte Orbán Viktornak és Magyarországnak az elmúlt években nyújtott támogatást.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Köszönet a románoknak, a bolgároknak, a görögöknek, köszönet még egyszer Montenegrónak és Macedóniának, hogy tartózkodtak, de még egyszer köszönetet mondanék Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és Magyarországnak, hogy ránk szavaztak, és a lehető legerősebben támogatják Szerbiát. Ez a magyar nép, a magyar emberek hathatós befolyása nélkül nem jöhetett volna létre, ezért is köszönet még egyszer Pásztor úrnak.”

Koszovó
energiaellátás
villamosenergia
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.