Ugrás a tartalomra

Koszovó-ügyi iroda: Nincs megállapodás Pristinával

2022.11.18
12:40
Forrás
Szerbiai RTV
A Petar Petković által vezetett iroda közölte, az egyezségről szóló hír álhír volt.

Semmilyen megállapodás nem született Pristinával, sem a rendszámtáblákról, sem a szerbek visszatéréséről a koszovói intézményekbe. A Szerbiai RTV-nek a Koszovó-ügyi irodánál elmondták, hogy a megállapodás híre csak Pristina újabb próbálkozása, hogy álhírekkel elterelje a figyelmet arról, hogy minden eddig született egyezményt megszegnek. Az álhír szerint Belgrád és Pristina megegyezett Belgrádban, ez azonban nem igaz. Pristina bejelentése szerint november 21-én kezdődik a szerb rendszámtáblás autók büntetése Koszovón. 150 eurós büntetést kell fizetniük azoknak, akik nem akarják lecserélni rendszámtáblájukat. Ez már hónapok óta újabb feszültséget okoz Belgrád és Pristina között. A szerb tisztségviselők is a kialakult helyzet miatt léptek ki a koszovói intézményekből.

Pristina
Belgrád
Koszovó
Koszovó-ügyi iroda
Petar Petković
megállapodás

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.