Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

Koszovó vonja vissza a vámot, Szerbia hagyja abba a kampányt!

2019-08-13
16:03
2019-08-13
16:42
Forrás
Szerbiai RTV
A Kvinta országai a párbeszéd mielőbbi folytatására szólították fel Belgrádot és Pristinát.

Franciaország, Németország, Olaszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok azt kéri a koszovói féltől, hogy vonja vissza a szerb árura kiszabott százszázalékos vámokat, Belgrádnak pedig azt üzenik, hogy hagyjon fel azzal a kampánnyal, amely azt a célt szolgálja, hogy minél több ország vonja vissza Koszovó függetlenségének korábbi elismerését. Minderről bővebben Franciaország belgrádi nagykövetségének honlapján lehet olvasni.

A közleményben egyebek mellett arról is írnak, hogy a jelenlegi állapot ellehetetleníti Szerbia és Koszovó uniós csatlakozási folyamatának előrehaladását.

Kvinta
Koszovó
csatlakozás
felszólítás

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.