Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

A koszovói helyzet megoldására törekszik a szerb elnök

2019-06-10
14:59
2019-06-10
15:06
Forrás
Vajdasági RTV
Bátorságra, elszántságra és határozottságra van szükség Koszovó kapcsán. Ezt üzente egy Európai Unióval foglalkozó találkozón Aleksandar Vučić.

A szerb államfő szerint kötelességünk és feladatunk, hogy keressük a megoldást, ne pedig a szőnyeg alá söpörjük a problémákat, azokat az utánunk jövő generációkra hagyva. Az elnök úgy fogalmazott: egy összetett gazdasági, politikai és biztonsági helyzettel állunk szemben.

Vučić előadásában rámutatott: a befagyasztott konfliktusból bármikor incidensek jöhetnek létre, amelyek további problémákat szülhetnek. Éppen ezért Szerbia és a Szerb Haladó Párt vezetőjeként is arra törekszem, hogy kompromisszumos megoldás szülessen - mondta Aleksandar Vučić. Hozzátette: nem azért van szükség a helyzet feloldására, mert az Európai Unió azt úgy akarja, hanem saját magunk, a szerbek és az albánok jövője miatt.

Koszovó
Aleksandar Vucic

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.