Ugrás a tartalomra

A koszovói helyzet megoldására törekszik a szerb elnök

2019.06.10
14:59
2024.03.19
08:46
Forrás
Vajdasági RTV
Bátorságra, elszántságra és határozottságra van szükség Koszovó kapcsán. Ezt üzente egy Európai Unióval foglalkozó találkozón Aleksandar Vučić.

A szerb államfő szerint kötelességünk és feladatunk, hogy keressük a megoldást, ne pedig a szőnyeg alá söpörjük a problémákat, azokat az utánunk jövő generációkra hagyva. Az elnök úgy fogalmazott: egy összetett gazdasági, politikai és biztonsági helyzettel állunk szemben.

Vučić előadásában rámutatott: a befagyasztott konfliktusból bármikor incidensek jöhetnek létre, amelyek további problémákat szülhetnek. Éppen ezért Szerbia és a Szerb Haladó Párt vezetőjeként is arra törekszem, hogy kompromisszumos megoldás szülessen - mondta Aleksandar Vučić. Hozzátette: nem azért van szükség a helyzet feloldására, mert az Európai Unió azt úgy akarja, hanem saját magunk, a szerbek és az albánok jövője miatt.

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.