Ugrás a tartalomra

A koszovói helyzet volt a téma Párizsban

2022.11.10
19:43
2022.11.10
20:38
Forrás
Pannon RTV
Szó sem lehet arról, hogy a koszovói Szerb Községek Közösségéről a francia-német terv részeként tárgyaljanak - jelentette ki Aleksandar Vučić Párizsban, miután találkozott Emmanuel Macron francia államfővel.

Szerbia elnöke elmondta, hogy jó és tartalmas megbeszélést folytatott Macronnal. A megbeszélésen szó esett Szerbia és Franciaország kapcsolatáról, a koszovói helyzetről és Szerbia európai útjáról is. Aleksandar Vučić kiemelte, annak ellenére, hogy nem ért egyet azzal, hogy a francia-német terv részeként tárgyaljanak a koszovói Szerb Községek Közösségének kérdéséről, mert az már az első megállapodásban szerepelt, úgy érzi, hogy hasznos volt a francia elnökkel folytatott megbeszélése.

Szerbia elnöke hozzátette, hogy átadta Macronnak azokat a dokumentumokat, amelyek Belgrád álláspontját mutatják be a koszovói helyzettel kapcsolatban, és elmondta a véleményét arról is, hogy milyen frusztrációt okoz, amikor a másik fél 10 éven keresztül nem tesz eleget annak, amit egy általa aláírt dokumentumban rögzítettek.

„Ritkán mondok ilyet, de kimondottan elégedett vagyok, hogy eljöttem Párizsba, és amikor ennyi delegáció érkezik a világból, ilyen sokáig beszélhettem Emmanuel Macronnal. Vannak dolgok, amikről nem beszélhetek. Természetesen beszéltünk a koszovói helyzetről, a kétoldalú kapcsolatokról. Várhatóan a jövő év elején a francia elnök Szerbiába látogat."

Emannuel Macron
Koszovó

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.