Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

A koszovói helyzetről egyeztetett Vučić és Borrell

2021.10.14
19:11
Forrás
Szerbiai RTV
Az Észak-Koszovóban uralkodó helyzetről egyeztetett telefonon Aleksandar Vučić szerb elnök és Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

A szerb államfő azt mondta, hogy Szerbia mindenekelőtt békét és stabilitást szeretne, valamint bármikor készen áll a Belgrád és Priština közötti párbeszéd folytatására. Vučić egyetértett Borellel azzal kapcsolatban, hogy a feszültségcsökkentés és a problémák racionális megoldása az elsődleges cél. Az uniós főképviselő felhívta a szerb elnök figyelmét arra, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a dolgok ellenőrzés alatt maradjanak.

Koszovó
Aleksandar Vučić
Josep Borrell

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.