Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A koszovói helyzetről tárgyalt Vučić, Lajčak és Borrell

2022.11.11
16:44
2022.11.11
17:21
Albin Kurtival is beszélt Borell és Lajčak.

A Koszovóban uralkodó aktuális helyzetről, Szerbia európai útjáról, valamint Belgrád külpolitikájának az unióéval való összehangolásáról tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök Párizsban Josep Borrell-lel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével és Miroslav Lajčakkal, az EU Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős különmegbízottjával. A találkozó után adott interjújában Vučić kiemelte, a legfontosabb, hogy az európai intézmények és az EU tagországai továbbra is kitartsanak amellett, hogy Prištinának végre el kell kezdenie teljesíteni a kötelezettségeit, elsősorban a szerb községek közösségének megalakítását illetően.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Priština nem akar racionálisan, a nemzetközi joggal összhangban viselkedni. Az itteni kijelentéseik is ezt mutatják. Ez aggasztó, ez olyasvalami, amit az ember nem tud közömbösen elfogadni és nem tud más jó dolgokkal foglalkozni. Több francia céggel is tárgyaltunk, olyanokkal akik már jelen vannak Szerbiában és olyanokkal is, akik majd csak most jönnek az országba.”

Aleksandar Vučić
Miroslav Lajčak
Josep Borrell

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.