Ugrás a tartalomra

A koszovói helyzetről tárgyalt Vučić, Lajčak és Borrell

2022.11.11
16:44
2022.11.11
17:21
Albin Kurtival is beszélt Borell és Lajčak.

A Koszovóban uralkodó aktuális helyzetről, Szerbia európai útjáról, valamint Belgrád külpolitikájának az unióéval való összehangolásáról tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök Párizsban Josep Borrell-lel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével és Miroslav Lajčakkal, az EU Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős különmegbízottjával. A találkozó után adott interjújában Vučić kiemelte, a legfontosabb, hogy az európai intézmények és az EU tagországai továbbra is kitartsanak amellett, hogy Prištinának végre el kell kezdenie teljesíteni a kötelezettségeit, elsősorban a szerb községek közösségének megalakítását illetően.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Priština nem akar racionálisan, a nemzetközi joggal összhangban viselkedni. Az itteni kijelentéseik is ezt mutatják. Ez aggasztó, ez olyasvalami, amit az ember nem tud közömbösen elfogadni és nem tud más jó dolgokkal foglalkozni. Több francia céggel is tárgyaltunk, olyanokkal akik már jelen vannak Szerbiában és olyanokkal is, akik majd csak most jönnek az országba.”

Miroslav Lajčak
Josep Borrell

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.