Ugrás a tartalomra

A koszovói kérdésről egyeztet Vučić Pompeóval

2019.08.20
18:51
2020.05.06
16:50
Forrás
Szerbiai RTV
Ma este találkozik New Yorkban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és Aleksandar Vučić szerb államfő.

Előzetes információk szerint a Belgrád és Pristina közötti helyzetről egyeztetnek majd a felek. Zoran Milivojević egykori diplomata a Szerbiai RTV-nek elmondta: az Amerikai Egyesült Államok nyomást gyakorolhat Koszovóra, hogy törölje el a szerbiai termékekre kirótt 100 százalékos vámot, ezzel, pedig megteremtődhetnének a feltételek, hogy a Belgrád és Pristina közötti tárgyalások folytatódhassanak. Aleksandar Vučić szerb elnök előzőleg többször is azt nyilatkozta, hogy addig szünetelnek a kétoldalú megbeszélések, amíg Koszovó el nem törli a szerb termékekre kirótt 100 százalékos vámot.

New York
Mike Pompeo
egyeztetés
tárgyalás
Amerikai Egyesült Államok
Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű