Ugrás a tartalomra

A koszovói kormány elítéli Oliver Ivanović meggyilkolását

2018.01.16
19:54
2024.03.19
08:52
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, Blic
Ramush Haradinaj szerint a koszovói szerb politikus meggyilkolása bűncselekmény és büntetendő, azonban a történtek ellenére nem kellene félbeszakítani a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet.

A koszovói kormány határozottan elítéli Oliver Ivanović meggyilkolását. Mint fogalmaznak, ez a tett veszélybe sodorja a jogállamiságot és minden olyan törekvést, amely arra irányul, hogy Koszovó egész területén rend legyen. Közleményük szerint az erőszak elfogadhatatlan, akárki teszi és akárkire irányul is. Ramush Haradinaj koszovói kormányfő szerint a koszovói szerb politikus meggyilkolása bűncselekmény és büntetendő, azonban a történtek ellenére nem kellene félbeszakítani a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet. Hashim Thaci koszovói elnök élesen elítélte a történteket és felszólította az észak-koszovói lakosságot, hogy működjenek együtt a rendőrséggel. Ugyanezt tette a pristinai vezetőség is. Együttműködésre szólította fel a lakosságot, hogy mihamarabb megtalálják az elkövetőt, illetve elkövetőket. 

Koszovó
Oliver Ivanović
Ramush Haradinaj
Hashim Thaçi

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.