Ugrás a tartalomra

A koszovói szerbek hálásak a szerb kormánynak a támogatásért

2020.10.13
17:10
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói szerbek belgrádi egyeztetésük alkalmával bejelentették, hogy ha nem hozzák létre a Szerb Községek Közösségét, akkor elhagyják a pristinai intézményeket.

Petar Petković, a Koszovó-ügyi iroda igazgatója szerint, ha megtagadják a Szerb Községek Közösségének felállítását, az nagy kárt jelentene a koszovói szerbek érdekeire nézve. Petković szerint, ha Pristina egyoldalúan úgy dönt, hogy nem teljesíti a brüsszeli megállapodásban aláírt kötelezettségeket, akkor megszűnnek a szerbek brüsszeli párbeszédből eredő kötelezettségei is. A szerb Koszovó-ügyi iroda igazgatója hangsúlyozta, hogy a koszovói szerbek hálásak Aleksandar Vučić elnöknek és a szerb kormánynak a támogatásért. Hozzátette, továbbra is kiállnak Belgrád erőfeszítései mellett, hogy politikai és diplomáciai eszközökkel védjék a Koszovóban élő szerbek érdekeit. 

Petar Petković
Koszovó-ügyi iroda
Szerb Községek Közössége
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.