Ugrás a tartalomra

A koszovói vámokról tárgyalt Vučić

2019.01.31
16:07
2019.11.16
10:35
Forrás
Szerbiai RTV
Telefonon egyeztetett a Belgrád és Priština közötti viszonyról Aleksandar Vučić szerb elnök és Johannes Hahn uniós bővítési biztos.

Vučić elmondta, Szerbia nyitott a párbeszéd folytatására azt követően is, hogy Koszovó nem vonta vissza a 100 százalékos vámokat. A szerb államfő szerint nem csak Szerbia, hanem a Koszovóban élő szerb lakosság is érzi a magas vámok káros hatásait. A bővítési biztos üdvözölte Vučić a béke és stabilitás megteremtésére irányuló törekvését. A szerb államfő beszélt Wes Mitchell-lel, az európai ügyekért felelős amerikai helyettes külügyi államtitkárral is, aki egyébként nemrégiben jelentette be lemondását. A téma ebben az esetben is a koszovói helyzet volt.

Johannes Hahn
Wess Mitchell
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.