Ugrás a tartalomra

Koszovónak vissza kellene vonnia a korlátozó intézkedéseket Szerbiával szemben

2020.06.01
20:01
Forrás
Közlemény
Az amerikai nagykövet azt is reméli, hogy a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Elégedetlenségét fejezte ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter Pristina legutóbbi döntése kapcsán, amely a szerbiai áruk esetében, Koszovó véleménye szerint a kölcsönösség elvét alkalmazva, korlátozza azok bejutását Koszovó területére.

Dačić ma Anthony Godfrey-t, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta hivatalában. Az amerikai diplomata osztozott a szerb külügyér elégedetlenségében, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban minden korlátozó intézkedést felfüggeszt Koszovó, és a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Más regionális kérdésekkel kapcsolatban Godfrey abbéli reményének adott hangot, hogy Szerbia párbeszéd útján képes lesz rendezni nyitott kérdéseit Montenegróval.

Koszovó
Szerbia
Anthony Godfrey
Ivica Dačić
korlátozások
visszavonás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.