Ugrás a tartalomra

Koszovónak vissza kellene vonnia a korlátozó intézkedéseket Szerbiával szemben

2020.06.01
20:01
Forrás
Közlemény
Az amerikai nagykövet azt is reméli, hogy a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Elégedetlenségét fejezte ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter Pristina legutóbbi döntése kapcsán, amely a szerbiai áruk esetében, Koszovó véleménye szerint a kölcsönösség elvét alkalmazva, korlátozza azok bejutását Koszovó területére.

Dačić ma Anthony Godfrey-t, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta hivatalában. Az amerikai diplomata osztozott a szerb külügyér elégedetlenségében, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban minden korlátozó intézkedést felfüggeszt Koszovó, és a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Más regionális kérdésekkel kapcsolatban Godfrey abbéli reményének adott hangot, hogy Szerbia párbeszéd útján képes lesz rendezni nyitott kérdéseit Montenegróval.

Koszovó
Szerbia
Anthony Godfrey
Ivica Dačić
korlátozások
visszavonás

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.