Ugrás a tartalomra
TANJUG/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/OGNJEN STEVANOVIC/nr

Koszovónak vissza kellene vonnia a korlátozó intézkedéseket Szerbiával szemben

2020-06-01
20:01
Forrás
Közlemény
Az amerikai nagykövet azt is reméli, hogy a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Elégedetlenségét fejezte ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter Pristina legutóbbi döntése kapcsán, amely a szerbiai áruk esetében, Koszovó véleménye szerint a kölcsönösség elvét alkalmazva, korlátozza azok bejutását Koszovó területére.

Dačić ma Anthony Godfrey-t, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta hivatalában. Az amerikai diplomata osztozott a szerb külügyér elégedetlenségében, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban minden korlátozó intézkedést felfüggeszt Koszovó, és a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Más regionális kérdésekkel kapcsolatban Godfrey abbéli reményének adott hangot, hogy Szerbia párbeszéd útján képes lesz rendezni nyitott kérdéseit Montenegróval.

Koszovó
Szerbia
Anthony Godfrey
Ivica Dačić
korlátozások
visszavonás

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.