Ugrás a tartalomra
TANJUG/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/OGNJEN STEVANOVIC/nr

Koszovónak vissza kellene vonnia a korlátozó intézkedéseket Szerbiával szemben

2020.06.01
20:01
Forrás
Közlemény
Az amerikai nagykövet azt is reméli, hogy a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Elégedetlenségét fejezte ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter Pristina legutóbbi döntése kapcsán, amely a szerbiai áruk esetében, Koszovó véleménye szerint a kölcsönösség elvét alkalmazva, korlátozza azok bejutását Koszovó területére.

Dačić ma Anthony Godfrey-t, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta hivatalában. Az amerikai diplomata osztozott a szerb külügyér elégedetlenségében, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban minden korlátozó intézkedést felfüggeszt Koszovó, és a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Más regionális kérdésekkel kapcsolatban Godfrey abbéli reményének adott hangot, hogy Szerbia párbeszéd útján képes lesz rendezni nyitott kérdéseit Montenegróval.

Koszovó
Szerbia
Anthony Godfrey
Ivica Dačić
korlátozások
visszavonás

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.