Ugrás a tartalomra
Tanjug video/screenshot

Koszovóról is tárgyal az ENSZ Biztonsági Tanácsa

2018.02.07
19:22
2018.02.07
19:37
Forrás
Tanjug
Szerbiát Ivica Dačić külügyi tárcavezető képviseli New Yorkban. Az ülésen szó volt Oliver Ivanović meggyilkolásáról és a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság megszüntetéséről is.

Zahir Tanin, az UNMIK vagyis az ENSZ koszovói Ideiglenes Adminisztrációs Missziójának vezetője bemutatta a Koszovóról szóló háromhavi jelentését is.

A szerb külügyi tárcavezető a tanács ülésén kiemelte: Szerbia négy és fél éve várja, hogy a Brüsszeli egyezményt végrehajtsák Koszovóban. Szavai szerint a legnagyobb probléma, hogy még mindig nem alakították meg a Szerb Községek Közösségét, a koszovói hatóságok pedig nem működtek együtt a szerb belügyminisztériummal Oliver Ivanović meggyilkolása körülményeinek felderítésében. A gyilkosság ténye pedig azt bizonyítja, hogy nem megfelelő a biztonsági helyzet a régióban. Leszögezte azonban, hogy mindezek ellenére Szerbia célja a régió békéjének megőrzése.

Tanjug video/screenshot

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Szerbia őszintén meg van győződve arról, hogy a Pristinával való kapcsolatokban szükségszerű a megfelelő, reális és racionális fellépés. A jövő felé fordulva. Folytatódik a belső párbeszéd, amelyre a polgárokat Aleksandar Vučić hívta fel. Létrehoztak egy munkacsoportot, amely a belső párbeszédet támogatja, amely több szinten zajlik az összes releváns társadalmi csoport részvételével. Szeretném önöket meggyőzni arról, hogy Szerbia komolyan és felelősségteljesen szeretne hozzájárulni a régió stabilitásának megőrzéséhez.”

Koszovó
ENSZ
biztonsági tanács
Ivica Dačić
Oliver Ivanović
Aleksandar Vučić

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű