Ugrás a tartalomra

Koszovóról tárgyal az ENSZ BT

2018.11.14
19:00
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának mai, New York-i ülésén megvitatják Antonio Gutteres ENSZ-főtitkár jelentését az UNMIK, vagyis az ENSZ Ideiglenes Adminisztrációs Koszovói Misszió munkájáról.

A koszovói helyzetről szóló ülést hat hónap után először rendezik meg, Kína kezdeményezésére. A Kínai Népköztársaság ugyanis november elsejétől vette át a Biztonsági Tanács soros elnökségét. Szerbiát Ivica Dačić képviseli. A szerb külügyminiszter felszólalásában arról beszélt, hogy az ENSZ BT legutóbbi ülése óta semmi előrehaladás nem tapasztalható. Szerinte az eltelt kétezer napban sem alakult meg a Szerb Községek Közössége Koszovón és nem teremtődtek meg a mintegy 200 ezer, otthonaiból elüldözött lakos visszatérésének feltételei. Dačić azt is sérelmezte, hogy a bűnüldöző szervek még mindig nem találták meg Oliver Ivanović gyilkosát, emellett új incidensek is történtek Koszovón.

ENSZ
biztonsági tanács
New York
António Guterres

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.