Ugrás a tartalomra

Koszovóról tárgyalt Bocan-Harcsenkóval Vučić

2023.01.15
11:56
Forrás
Tanjug
Oroszország belgrádi nagykövetével találkozott a szerb köztársasági elnök.

Alekszandr Bocan-Harcsenkó és Aleksandar Vučić találkozóján szó volt a Koszovóban uralkodó jelenlegi helyzetről, a Pristina és Belgrád közötti párbeszéd alakulásáról, de a két ország közötti kapcsolatokról is. A szerb elnök tájékoztatta az orosz nagykövetet arról, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a nemzetközi diplomáciai tevékenység a két fél közötti párbeszéd kapcsán. Leszögezte, Szerbia továbbra is a régió békéjének és stabilitásának őrzője marad, tiszteletben tartva a nemzetközi jogot. A szerb elnök köszönetet mondott Oroszországnak azért, mert támogatja Szerbiát a nemzetközi fórumokon. Harcsenkó leszögezte, az Orosz Föderáció továbbra is elkötelezetten támogatja Szerbia területi integritását, az ENSZ 1244-es határozatával összhangban.

Alekszandr Bocan-Harcsenko
Alekszandr Bocan-Harcsenkó
Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.