Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira az eltűnt csecsemőkkel foglalkozó törvényjavaslatról

2020.02.27
11:30
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV, Magyar Szó
Az eltűnt csecsemőkkel foglalkozó törvényjavaslat a szerbiai köztársasági parlament elé került. Kovács Elvira, a VMSz köztársasági parlamenti képviselője szerdán felszólalt a téma kapcsán.

Az eltűnt csecsemőkkel foglalkozó törvényjavaslat a szerbiai köztársasági parlament elé került. Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője tegnap felszólalt a téma kapcsán. A Magyar Szónak nyilatkozva elmondta, a törvény meghozatalával Szerbia teljesíti az Emberi Jogok Európai Bíróságával szembeni kötelezettségét, amelyet 2013-ban támasztott Szerbia felé, miután megszületett az első ítélet az eltűnt csecsemők kapcsán. Kovács Elvira kiemelte, egy olyan törvény megfogalmazása van a képviselők előtt, ami 2018 óta van eljárásban. Nyomatékosította, hogy az ellopott csecsemők kapcsán nem szünteti be a törvény a nyomozást, hiszen olyan bűncselekményről van szó, ami nem avul el. Hozzátette, hogy a nemzetközi DNS-nyilvántartás segíti majd a nyomozást.

Kovács Elvira
eltűnt csecsemő
törvényjavaslat
köztársasági parlament

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.