Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Az EU-nak döntenie kell, hogy geopolitikai szereplővé válik-e

2022.11.14
15:58
2022.11.14
16:05
Forrás
Facebook
A Szerbiai Parlament VMSZ-es alelnöke szerint az uniónak meg kell reformálnia a bővítési folyamatot.

Az EU-nak döntenie kell, hogy továbbra is csak gazdasági unió marad, vagy valódi geopolitikai szereplővé válik a nemzetközi színtéren - írja Facebook bejegyzésében Kovács Elvira. A Szerbiai Parlament VMSZ-es alelnöke hozzáteszi: résztvevője az Európai Uniós Európa Ügyi Parlamenti Bizottságok plenáris konferenciájának Prágában. Szerbia, valamint a szerbiai Képviselőház továbbra is keményen és következetesen dolgozik a reformok megvalósításán annak érdekében, hogy az EU tagjává váljon. Az uniónak meg kell erősítenie saját politikai struktúráját és meg kell reformálnia a bővítési folyamatot oly módon, hogy a tagjelölt országok polgárai már a formális csatlakozás előtt is élhessenek az EU-tagság előnyeivel - ismertette Kovács.

Az EU értékes időt és nagy fokú bizalmat veszített a Nyugat-Balkánon az elmúlt két évtizedben. A Nyugat-Balkántól nem várható el a csatlakozási kritériumok teljesítése anélkül, hogy az EU ne kínálna hiteles bővítési perspektívát és valódi ösztönzést - zárja bejegyzését Kovács Elvira.

Kovács Elvira

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.