Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Brüsszel maga sem tudja eldönteni, akarja-e Szerbiát

2022.10.11
18:27
2022.10.11
18:42
Forrás
Pannon RTV
A Nyugat-Balkán országainak a jövője az Európai Unión belül van, az elmúlt egy évtizedben azonban nagyon szerény elmozdulás történt a bővítés terén – hangsúlyozta az Európa Tanács parlamenti közgyűlése őszi időszakának második napján Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, aki egyben a közgyűlés egyik alelnöke arról is beszélt A Nyugat-Balkán európai perspektívájának támogatása című jelentésről szóló vitában, hogy Szerbia csatlakozási tárgyalásai 2014-ben kezdődtek. A tagjelölt országok - közöttük Szerbia is - szorgosan végzik a „házi feladataikat”, azonban ennek ellenére sem tudható, hogy mikor válhatnak az EU teljes jogú tagjaivá.

Rámutatott, hogy ennyi éven keresztül nagyon nehéz fenntartani az emberek lelkesedését, és ez leginkább azért van, mert Brüsszel maga sem tudja eldönteni, akarja-e vagy sem Szerbiát a tagjai között látni. A facebook-oldalán megjelentetett tájékoztatás szerint Kovács Elvira azt is leszögezte, hogy Belgrád és Pristina viszonyának teljes körű rendezése kulcsfontosságú a Nyugat-Balkán számára, és konkrét lépéseket kell tenni a Szerb Községek Közösségének megalakulása érdekében.

Európai Unió
uniós csatlakozás
Európa Tanács

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.