Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Elvira a családtámogatási törvény módosítását sürgette, mert az hátrányos a mezőgazdász nőkre nézve

2021.03.02
17:51
2021.03.02
19:40
Forrás
Pannon RTV
Hátrányosan érinti a mezőgazdaságban tevékenykedő családokat a jelenlegi szerbiai családtámogatási törvény - hívta fel a figyelmet a köztársasági parlament mai ülésén Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője elmondta, hogy a gyermekvállalást megelőzően a mezőgazdaságban dolgozó nőknek két éven át kell fizetniük a járulékokat ahhoz, hogy a gyermekáldást követően megkapják azt a családtámogatási összeget, amit a más ágazatokban dolgozó személyek másfél évnyi járulékfizetés után megkapnak. A kérdéses fél évnyi járulékfizetési különbség pedig a szerbiai Alkotmánybíróság döntése szerint is hátrányt okoz a mezőgazdasággal foglalkozó családoknak. 

A VMSZ politikusa arra kérte az illetékes minisztert, hogy minél hamarabb végezzék el a törvénymódosítást, amelynek eredményeként a mezőgazdaságban dolgozó nőknek is másfél évig kell majd fizetniük a járulékokat a jelenlegi két év helyett. 

Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője: „Amikor a kormány 2021-re vonatkozó munkatervét vesszük figyelembe, akkor abban azt láthatjuk, hogy ennek a törvénymódosításnak 2021 márciusában kell megvalósulni. Mivel ma március másodika van, ezért felhívjuk az illetékes miniszter figyelmét, hogy minél előbb készítse elő a vázlatot, majd pedig a kormány fogadja el a törvénymódosítás tervezetét, amely a gyermekes családok pénzügyi támogatására vonatkozik, összhangban az alkotmánybíróság döntésével.”

Kovács Elvira
családtámogatás
törvénymódosítás
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
mezőgazdaság
köztársasági parlament

Most

18:02, Frissítve: 19:41

Falugazdászok Székelykevén

Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Népszerű