Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Elvira a családtámogatási törvény módosítását sürgette, mert az hátrányos a mezőgazdász nőkre nézve

2021.03.02
17:51
2021.03.02
19:40
Forrás
Pannon RTV
Hátrányosan érinti a mezőgazdaságban tevékenykedő családokat a jelenlegi szerbiai családtámogatási törvény - hívta fel a figyelmet a köztársasági parlament mai ülésén Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője elmondta, hogy a gyermekvállalást megelőzően a mezőgazdaságban dolgozó nőknek két éven át kell fizetniük a járulékokat ahhoz, hogy a gyermekáldást követően megkapják azt a családtámogatási összeget, amit a más ágazatokban dolgozó személyek másfél évnyi járulékfizetés után megkapnak. A kérdéses fél évnyi járulékfizetési különbség pedig a szerbiai Alkotmánybíróság döntése szerint is hátrányt okoz a mezőgazdasággal foglalkozó családoknak. 

A VMSZ politikusa arra kérte az illetékes minisztert, hogy minél hamarabb végezzék el a törvénymódosítást, amelynek eredményeként a mezőgazdaságban dolgozó nőknek is másfél évig kell majd fizetniük a járulékokat a jelenlegi két év helyett. 

Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője: „Amikor a kormány 2021-re vonatkozó munkatervét vesszük figyelembe, akkor abban azt láthatjuk, hogy ennek a törvénymódosításnak 2021 márciusában kell megvalósulni. Mivel ma március másodika van, ezért felhívjuk az illetékes miniszter figyelmét, hogy minél előbb készítse elő a vázlatot, majd pedig a kormány fogadja el a törvénymódosítás tervezetét, amely a gyermekes családok pénzügyi támogatására vonatkozik, összhangban az alkotmánybíróság döntésével.”

Kovács Elvira
családtámogatás
törvénymódosítás
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
mezőgazdaság
köztársasági parlament

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.