Ugrás a tartalomra
Facebook/Kovács Elvira

Kovács Elvira: Európa jövője a Nyugat-Balkán jövője is

2022.11.15
13:42
2022.11.15
13:50
Forrás
Facebook
Hiszünk abban, hogy Szerbia és más nyugat-balkáni résztvevők az EU-val folytatott párbeszéd megbízható partnereiként jelentősen hozzájárulhatnak Európa jövőbeli szerkezetéhez, hiszen Európa jövője az ő jövőjük is - írta Kovács Elvira.

Az Európai Unió Európa-ügyi bizottsági konferenciájának második napján - A Nyugat-Balkán és a Keleti partnerség országainak európai perspektívája - panelen szólalt fel a VMSZ alelnöke. A politikus szerint a november 3-án megtartott berlini folyamattal kapcsolatos csúcs eredményei biztatóak. Pozitívan értékeljük az Európai Politikai Közösség ötletét is, amely semmi esetre sem helyettesítheti a bővítési folyamatot. A nyugat-balkáni közvélemény olykor értetlenül nézi a Brüsszelből érkező politikai jelzéseket, amelyek nem értékelik megfelelő módon a nyugat-balkáni résztvevők korábbi erőfeszítéseit és teljesítményét - írja Kovács Elvira Facebook-bejegyzésében.

A VMSZ politikusa ma a parlament alelnökeként online formában vett részt a Szerbiai Képviselőház és a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése közötti együttműködési bizottság harmadik ülésén, amelyen a két ország együttműködéséről beszélt a kereskedelem, turizmus és kultúra terén.

Európa
Kovács Elvira
Nyugat-Balkán

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.