Ugrás a tartalomra
Facebook/Kovács Elvira

Kovács Elvira is felszólalt a stockholmi Európa-ügyi bizottsági elnökök találkozóján

2023.01.30
19:43
2023.01.30
19:50
Forrás
Facebook
Felszólalásában több témára is kitért.

A svéd uniós elnökség prioritásai olyan álláspontokat tükröznek, amelyeket az ország régóta képvisel az EU-n belül, és amelyek az Unió előtt álló jelenlegi geopolitikai és gazdasági kihívásokra is választ adnak - ezt mondta felszólalásában a stockholmi Európa-ügyi bizottsági elnökök találkozóján Kovács Elvira, a szerbiai köztársasági parlament integrációs bizottságának elnöke.

Mint közösségi oldalán kifejtette, több témát is érintett felszólalásában: egyebek között azt, hogy Svédország hosszútávú elkötelezettsége a Nyugat-Balkán európai útja mellett a régió legtöbb országával folytatott fejlesztési együttműködésben mutatkozik meg.

Svédország úgy véli, hogy az EU-ba csatlakozni kívánó országoknak, lehetőséget kell biztosítani erre. Kovács felszólalásában leszögezte, Szerbia tisztában van a megváltozott körülményekkel, és azzal, hogy az Európai Unió a külpolitikára helyezi a hangsúlyt, és az Oroszország elleni uniós szankciók bevezetése a tárgyalási folyamat előrehaladásának fokmérője.

Emlékeztetett, Szerbia is elítélte az orosz agressziót a nemzetközi testületekben. Hangsúlyozta, további erőfeszítéseket kell tenni a nyugat-balkáni térség európai perspektívájának valóra váltása és a fennálló problémák megoldása érdekében.

Kovács Elvira
Stockholm
Európa-ügyi bizottság

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.