Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Korrekt és pozitív hangulatú volt a pártok közötti párbeszéd

2021.07.11
11:48
2021.07.11
16:12
Forrás
Pannon RTV
Korrekt és pozitív hangulatúnak értékelte Kovács Elvira a tegnap megtartott ellenzéki és hatalmon lévő pártok választási feltételekről szóló tárgyalását.

A VMSZ-es politikus, a köztársasági parlament alelnöke médiaházunknak adott interjújában elmondta, a kétnapos párbeszéden a politikai pártok párbeszédtől való elvárásai mellett a média helyzetéről is tárgyaltak. A javaslatokat szeptember elsejéig kell megtárgyalniuk a résztvevőknek, addig kell az észrevételeiket is benyújtaniuk. Mérsékelt bizakodásra ad okot a tény, hogy a 8 parlamenti frakció mellett, 7 ellenzéki parlamenten kívüli párt képviseltette magát, azok is, akik eddig bojkottálták úgy a legutóbbi választásokat, mint a párbeszéd korábbi fordulóit - tette hozzá Kovács Elvira. A párbeszéd résztvevői szeptember 17-én és 18-án találkoznak újra az EP-képviselőkkel.

„Tekintettel arra, hogy április elejére várhatóak az előrehozott parlamenti választások és mindenki az ellenzéki pártok közül arról beszélt, hogy legalább fél évvel, hat hónappal a választások előtt meg kellene egyezni, maga Aleksandar Vučić is, amikor találkozott velük, azt mondta, hogy igen. Tehát amiatt, hogy azokat a dolgokat, amelyek körül megegyeztek, azokat alkalmazni is lehessen és érezhető legyen annak a hatása. Tehát valóban 6 hónappal az esedékes választások előtt, az pedig október eleje lesz, így legkésőbb szeptember végéig mindenben meg kellene egyezni. Ezért tervezték így a közvetítők, EP-képviselők, hogy amennyiben szeptember elsejéig meglesz a záradéktervezet papíron és azt mindenki láthatja, akkor szeptember 17-én és 18-án gyakorlatilag a végső párbeszéd lesz, amelyen megegyezünk és remélhetőleg mindenki meg tudja majd szavazni is ezeket a záradékokat.”

Kovács Elvira
párt
párbeszéd
Szerbia
választások
konzultáció
VMSZ

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.