Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: A megőrzött környezetet a következő generációkra hagyjuk

2022.11.18
18:08
Forrás
Facebook
Ez a Szerbiai Képviselőház ötödik összetétele, amelyben 2009-től nem formális parlamenti koalícióként megalakul a Zöld Képviselőcsoport - hívta fel a figyelmet Kovács Elvira közösségi oldalán.

A szerb köztársasági parlament alelnöke azt írta, a Zöld Képviselőcsoport munkájában az elmúlt 13 évben több mint 80 képviselő vett részt, és a képviselőcsoport nemcsak azt szorgalmazza, hogy a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdésköre a parlamenti viták középpontjában álljanak, hanem azt is, hogy minden jogszabály az egészséges környezethez való jog - mint emberi jog - szemszögéből kerüljön elemzésre. A VMSZ politikusának bejegyzésében az áll, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdésköre egyben a gazdasági és társadalmi fejlődés, a munkanélküliség, a népességnövekedés, az élelmiszer- és vízhiány, a nyersanyag- és energiaforrások kimerülésének kérdésköre is. Ráadásul nemzedékek közötti szolidaritásról van szó, mert a mi felelősségünk, hogy az egészséges levegő, víz és talaj örökségét, egyszóval a megőrzött környezetet a következő generációkra hagyjuk - hangsúlyozta Kovács Elvira, aki a parlament alelnökeként a Zöld Képviselőcsoport megalakulása alkalmával szervezett 1,5 napos szemináriumot nyitotta meg.

Kovács Elvira
környezetvédelem

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.