Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: A párbeszédet kell választani

2023.03.02
19:38
2023.11.17
15:48
Forrás
Facebook/Kovács Elvira
A konfliktus helyett a párbeszédet kell választani - nyomatékosítja Facebook-posztjában Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a képviselőház alelnöke, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének egyik alelnökeként Hágában a szervezet vezető testületének ülésén, az ún. Bureaun képviselte Szerbiát.

Az Európa Tanács Hollandia Külügyminisztériumával karöltve „Az európai multilateralizmus a tét” címmel különleges rendezvényt tartott, arra emlékezve, hogy 75 éve 750 európai küldött a Hágai Kongresszuson döntött az új európai együttműködési formáról, és tulajdonképpen ezt tekintik az Európa Tanács születésének - olvasható Kovács Elvira posztjában.

Szerbia 2003 óta tagja ennek az elsősorban emberi jogokat védelmező és biztosító szervezetnek. A vajdasági magyar politikus azt írja, a ma és holnap várható állandó bizottsági ülés fő témái az Ukrajnában dúló háború és a májusban megrendezésre kerülő negyedik csúcs lesz.

Kovács Elvira
Hága
Európa Tanács
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.