Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: A párbeszédet kell választani

2023.03.02
19:38
2023.11.17
15:48
Forrás
Facebook/Kovács Elvira
A konfliktus helyett a párbeszédet kell választani - nyomatékosítja Facebook-posztjában Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a képviselőház alelnöke, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének egyik alelnökeként Hágában a szervezet vezető testületének ülésén, az ún. Bureaun képviselte Szerbiát.

Az Európa Tanács Hollandia Külügyminisztériumával karöltve „Az európai multilateralizmus a tét” címmel különleges rendezvényt tartott, arra emlékezve, hogy 75 éve 750 európai küldött a Hágai Kongresszuson döntött az új európai együttműködési formáról, és tulajdonképpen ezt tekintik az Európa Tanács születésének - olvasható Kovács Elvira posztjában.

Szerbia 2003 óta tagja ennek az elsősorban emberi jogokat védelmező és biztosító szervezetnek. A vajdasági magyar politikus azt írja, a ma és holnap várható állandó bizottsági ülés fő témái az Ukrajnában dúló háború és a májusban megrendezésre kerülő negyedik csúcs lesz.

Kovács Elvira
Hága
Európa Tanács
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.