Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Rendkívül fontos a parlamenti képviselők és a polgárok együttműködése

2019.02.20
18:33
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A nép képviselője nem pártszolga címmel tartottak nyilvános vitát Nagybecskereken a polgárok és a képviselők kapcsolatáról.

Szerbia európai uniós csatlakozási tárgyalásai öt éve tartanak, három éve időszerű a választási rendszer reformja, de továbbra is megoldatlan a kisebbségek parlamenti képviselete. Csak a három legnépesebb, a magyar, a bosnyák és az albán nemzetiség képviselői vannak jelen a parlamentben. Az állam eddigi hozzáállásából ítélve ezt nyilván csak nemzetközi nyomás alatt fogja megoldani – hangzott el ma Nagybecskereken, A nép képviselője nem pártszolga címmel megtartott nyilvános vitán, melyet a Nemzeti decentralizációs koalíció és a Civil Társadalomfejlesztési Központ szervezésében tartottak meg. Szó volt a polgárok és a képviselők kapcsolatáról is.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Rendkívül fontos a köztársasági parlamenti képviselők és az önkormányzat valamint a polgárok együttműködése, kommunikációja. Becskerek jó példa erre. Ugyanis, van egy képviselői iroda, ahol a polgárok bármikor megkereshetnek bennünket. Ugyanakkor elérhetőek vagyunk úgy a különböző társadalmi hálókon, mint e-mailben. Mert fontos, hogy az ő számukra jelentős kérdéseket, akár képviselői kérdés formájában föltehetjük, illetve összeköthetjük őket a különböző minisztériumokkal. Mert néha vannak olyan kérdések, amelyeket mi nem ismerünk.”

Kovács Elvira
Nagybecskerek
parlamenti képviselő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.