Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Elvira: Rendkívül fontos a parlamenti képviselők és a polgárok együttműködése

2019-02-20
18:33
2019-02-21
00:20
Forrás
Pannon RTV
A nép képviselője nem pártszolga címmel tartottak nyilvános vitát Nagybecskereken a polgárok és a képviselők kapcsolatáról.

Szerbia európai uniós csatlakozási tárgyalásai öt éve tartanak, három éve időszerű a választási rendszer reformja, de továbbra is megoldatlan a kisebbségek parlamenti képviselete. Csak a három legnépesebb, a magyar, a bosnyák és az albán nemzetiség képviselői vannak jelen a parlamentben. Az állam eddigi hozzáállásából ítélve ezt nyilván csak nemzetközi nyomás alatt fogja megoldani – hangzott el ma Nagybecskereken, A nép képviselője nem pártszolga címmel megtartott nyilvános vitán, melyet a Nemzeti decentralizációs koalíció és a Civil Társadalomfejlesztési Központ szervezésében tartottak meg. Szó volt a polgárok és a képviselők kapcsolatáról is.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Rendkívül fontos a köztársasági parlamenti képviselők és az önkormányzat valamint a polgárok együttműködése, kommunikációja. Becskerek jó példa erre. Ugyanis, van egy képviselői iroda, ahol a polgárok bármikor megkereshetnek bennünket. Ugyanakkor elérhetőek vagyunk úgy a különböző társadalmi hálókon, mint e-mailben. Mert fontos, hogy az ő számukra jelentős kérdéseket, akár képviselői kérdés formájában föltehetjük, illetve összeköthetjük őket a különböző minisztériumokkal. Mert néha vannak olyan kérdések, amelyeket mi nem ismerünk.”

Kovács Elvira
Nagybecskerek
parlamenti képviselő

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.