Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Szerbia számára továbbra is prioritás az uniós csatlakozás

2021.04.14
14:32
2021.04.14
15:48
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Unió azonban jelenleg több gonddal is küszködik, így a bővítés az utóbbi időszakban háttérbe szorult - mondta felszólalásában Kovács Elvira a szerbiai parlament mai ülésén.

A Vajdasági Magyar Szövetség politikusa egyebek mellett ismertette a stabilizációs és társulási parlamenti bizottság munkáját is, továbbá kiemelte, hogy az unióhoz való csatlakozást a polgárok mintegy 50 százaléka továbbra is támogatja. Hozzátette, a parlamentben lévő pártok mindegyikének az a célja, hogy Szerbia mielőbb elnyerje a teljes jogú tagságot. Az Európai Unió azonban jelenleg több gonddal is küszködik, így a bővítés az utóbbi időszakban háttérbe szorult - mondta Kovács Elvira.

„Mi, a Vajdasági Magyar Szövetségből úgy véljük, hogy a bővítés nagyon jó, az Európai Unió közös külpolitikájának legfontosabb eszköze, de sajnos mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a bővítés most nem képez prioritást. Az Európai Unió és a legfontosabb szerve, az Európai Bizottság is saját magával foglalkozik, a saját problémáira keresi a megoldást. Ezek a gazdasági, illetve belső krízissel kezdődtek, majd felerősödtek a migrációs krízissel, a Brexittel, valamint az Amerikai Egyesült Államokkal, Oroszországgal és Kínával való viszonnyal és sajnos az utóbbi másfél évben a koronavírus-járvánnyal is.”

Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség
uniós csatlakozás

Most

15:19, Frissítve: 15:50

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.
14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.