Ugrás a tartalomra
Facebook/Kovács Elvira

Kovács Elvira: A VMSZ nem támogatja az oroszellenes szankciókat

2022.12.29
09:55
2022.12.29
10:03
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ nem támogatja az oroszellenes szankciókat, mert nem oldanak meg semmit, és nem támogatja a fegyverszállítást sem, ugyanakkor a VMSZ elítéli az agressziót, kiáll Ukrajna területi integritása mellett – hangsúlyozta Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője Facebook-bejegyzésében közölte, pártja a béke pártján áll, Szerbia érdekeit azonban nem szabad feláldozni. „Az ukrán-orosz konfliktusban a Vajdasági Magyar Szövetség Szerbia és ezzel együtt az ország polgárainak oldalán áll” – közölte a politikus, aki emlékeztetett arra is, hogy a Szerbiai Képviselőház Külügyi Bizottságának az ülését formális okokból elnapolták, de az ország hivatalos álláspontja nem változott, az ellenzéki bizottsági elnök pedig végérvényesen elfogadhatná a ház szabályait.

Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.