Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Elvirát is javasolták a Köztársasági Képviselőház egyik alelnökének

2020.10.22
12:51
2020.10.22
18:46
Forrás
Pannon RTV
A parlament hat alelnöke közül a várakozások szerint kettő a nemzeti kisebbségi pártok soraiból kerül ki – emelte ki felszólalásában dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Emlékeztetett arra is, hogy a parlamentnek 1991 óta csupán három kisebbségi alelnöke volt. A Vajdasági Magyar Szövetségnek pedig korábban sosem volt házelnökhelyettese Belgrádban, ami azért is fontos, mert azt mutatja, hogy a nemzeti kisebbségek is komolyabb szerephez juthatnak az új törvényhozásban.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a VMSZ képviselői támogatni fogják Ivica Dačićnak, a Szerbiai Szocialista Párt elnökének a házelnökké történő kinevezését.

Kovács Elvira
Köztársasági Képviselőház
alelnök
parlament

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.