Ugrás a tartalomra

Kovács Elvirát szakbizottsági tisztségre választotta az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése

2020.01.29
19:45
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI, Tanjug
Kovács Elvira és Biljana Pantić Pilja albizottsági elnöki teendőket lát el mostantól az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében Strasbourgban.

Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa a következő két évben a szakbizottság nemi egyenlőségért felelős albizottságának elnöki teendőit látja el, míg a Szerb Haladó Párt színeiben politizáló Biljana Pantić Pilja az Emberi Jogok Európai Bírósága bíráinak választásával foglalkozó bizottság alelnöke lesz.

Több magyar képviselő is vezető szakbizottsági pozícióba került. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Strasbourgban egyhetes téli ülésszakának keddi ülésén Monitoring Bizottságának alelnökévé választotta Németh Zsoltot, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét. Az Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöki pozícióját Benkő Erika, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusa kapta. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a legnagyobb, Szocialisták, Demokraták és Zöldek frakciójának helyettesévé Gurmai Zitát, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesét választotta.

Kovács Elvira
szakbizottság

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.