Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kovács Elvirát választották meg a Köztársasági Képviselőház egyik alelnökévé

2020.10.22
18:46
2020.10.22
21:55
Forrás
Pannon RTV
Kovács Elvira megválasztását 224-en támogatták. A Vajdasági Magyar Szövetségnek korábban sosem volt házelnökhelyettese Belgrádban.

Az újonnan megválasztott alelnök a Pannon RTV-nek azt mondta: az alelnöki pozíciónak köszönhetően pontosabb betekintése lesz a VMSZ-nek a parlament munkájába, és nagyobb ráhatása lesz a történésekre. 

Az alelnökök feladatairól is beszélt Kovács Elvira: „A látható feladatokon túl, hogy ülésezik, amikor a házelnök nem tud, nagyon sok mindent takarnak az alelnökök. Mindez attól függ, hogy a hat alelnök hogyan fogja beosztani a feladatokat, de örömünkre szolgál, hogy láthattuk, hogy a ma délután megválasztott házelnök azonnal kollégiumi ülést hívott össze, tehát jelezte már nekünk, meg nyilvánosság elé tárta, hogy használni fogja azokat a lehetőségeket, amelyeket az ügyrend megad neki, mert nagyon ritkán ülésezett a korábbiakban a kollégium, és csak mendemondákat lehetett hallani. Tehát a parlamenti diplomácia eszközei, elsősorban a mi számunkra az európai integráció, a külkapcsolatok, a különböző konferenciák, nagyon sok feladat van, konferenciák, mindez területektől függ.”

A Kovács Elvirával készült hosszabb beszélgetést Közügyek című műsorunkban láthatták.

Kovács Elvira
Köztársasági Képviselőház
alelnök
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.