Ugrás a tartalomra
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Közel a Rio Tintóval való szerződésbontás

2022.01.08
15:34
2022.01.08
20:10
Forrás
Tanjug, Magyar Szó
A szerb miniszterelnök azt mondta, hallgatni fognak a népre.

A kormány közel áll ahhoz, hogy megsemmisítsen minden szerződést a Rio Tintóval, amely a lítiumlelőhelyeket térképezte fel Szerbiában - jelentette ki Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök szerint közel állnak ahhoz, hogy elfogadják a polgárok minden követelését. Nem hoztunk olyan döntést, nem ígértünk, és nem is csináltunk olyan dolgot, amit az emberek nem tudtak. Minden, amit tettünk, átlátható módon zajlott. Hallgatunk a népre – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, meglátják, hogy mekkora árat kell fizetni azért, ha megsemmisítenék a megállapodásokat, de ennek kapcsán Aleksandar Vučićtyal is egyeztetni kell.

Rio Tinto
szerződésbontás
lítiumkitermelés
kormány
Szerbia
Ana Brnabić

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.