Ugrás a tartalomra

A közelgő anyaországi választások fontosságáról tartottak lakossági fórumot Kisoroszon

2018.03.20
15:27
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Az esemény vendégei Kovács Elvira és Ceglédi Rudolf, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnökei voltak.

A közelgő anyaországi választások fontosságára szerették volna felhívni a lakosság figyelmét Kisoroszon, a hétfő este megtartott politikai jellegű fórumon. A kivándorlás a bánáti Kisoroszon is jelentős probléma. A faluban napról napra kevesebb magyar él. A fórumon arra buzdították a lakosokat, hogy vegyenek részt az anyaországi választáson, mert az itt is jobb életkörülményeket eredményezhet. Talpai Sándor, elnök, VMSZ Nagykikindai Községi Szervezet: „Minden alkalommal, amikor csak tehetjük, felhívjuk a lakosság figyelmét, felhívjuk a fiatalok figyelmét, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség és az anyaország is megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy itt teremtse meg a polgárok számára a jobb létet, hogy itt maradjanak meg magyarnak, megőrizvén identitásukat.”

Nem csak a szórványban élő magyarság, hanem az egész délvidéki magyarságának figyelmét fel kell hívni arra, hogy fontos választások előtt állunk – nyilatkozta Ceglédi Rudolf, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke. „Ahogyan a miniszterelnök úr is mondta, tulajdonképpen ezen a választáson dől el, hogy Magyarország magyar ország lesz-e, megmarad-e keresztény országnak Európa szívében. Az a fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy győzzék le a közömbösséget, érezzék azt, hogy milyen fontos ez a választás.”

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke rámutatott az elmúlt nyolc év jelentős fejlesztéseire, amelyek a Magyar Kormány segítségével valósultak meg. Ahogyan fogalmazott, eddig bátran és merészen álmodtunk, mert az anyaország mindig segített. „Nagyon sok minden történt az elmúlt nyolc évben. Orbán Viktor és a Magyar Kormány nélkül nagyon sok beruházás és támogatás nem valósulhatott volna meg. Az Európai Kollégium működése, az itthon maradás és tanulás immár reális alternatíva, ahogyan a gazdasági fejlesztési program és más támogatások is.”

A fórumon tájékoztatták a lakosságot arról is, hogy amennyiben még nem regisztráltak a választói névjegyzékbe, azt 24-ig megtehetik. Ha pedig korábban megtették, akkor valószínűleg a héten megkapják a levélborítékot.

Kisorosz
lakossági fórum
VMSZ

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 16:22

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű