Ugrás a tartalomra

A Közép-afrikai Köztársaság elnökét látta vendégül a szerb államfő

2024.02.29
20:03
2024.02.29
20:21
Forrás
Pannon RTV
Új fejezet a két ország együttműködésében.

A Közép-afrikai Köztársaság elnökét látta vendégül Aleksandar Vučić szerb államfő Belgrádban. A találkozó új fejezetet nyit a két ország együttműködésében, nemcsak gazdasági, hanem egyéb területeken is - hangzott el az egyeztetést követő sajtótájékoztatón.

Faustin-Archange Touadérát Aleksandar Vučić köszöntötte a Szerbia Palotánál. A Közép-afrikai Köztársaság és Szerbia himnuszának felcsendülését követően a két államfő négyszemközt tárgyalt. Később pedig a Közép-afrikai Köztársaság és a szerb delegáció plenáris ülésére is sor került, amelyet követően több együttműködésről szóló dokumentumot is aláírtak az illetékes felek.

Faustin-Archange Touadéra, államfő, Közép-afrikai Köztársaság: „Az én belgrádi jelenlétem, tisztelt elnök úr, annak bizonyítéka, hogy szeretnénk egy konkrét együttműködést létrehozni, elődeink nyomdokaiba lépve. Úgy vélem, hogy ennek kapcsán ugyanolyan érzéseket táplálunk.”

Aleksandar Vučić sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról beszélt, hogy a Közép-afrikai Köztársaság annak ellenére, hogy egy szegény ország, a biztos fejlődés útján halad, amelyben Szerbia csakúgy, mint eddig, a továbbiakban is támogatni fogja. „Szeretném elmondani, hogy még Tito és Jean-Bédel Bokassa elnöksége idején mi a legnagyobb és valószínűleg a legszebb stadiont építettük meg, amely bizonyos okok miatt már nem létezik a Közép-afrikai Köztársaságban. Emellett vízerőművet és más fontos objektumokat is létrehoztunk. Mi pedig azt szeretnénk, hogy a lehetőségekhez mérten Szerbia a jövőben is a tudásával segítsen minél több dolog megvalósításában mindkét fél érdekében.”

A szerb államfő egyebek mellett köszönetet mondott kollégájának, amiért a Közép-afrikai Köztársaság tiszteletben tartja Szerbia területi integritását.

Aleksandar Vučić
Faustin-Archange Touadéra
Közép-afrikai Köztársaság

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.